April 12, 2014

Grivitele Romaniei - sau puterea politico-hinghereasca versus noi


Oameni rai si needucati - sau, mai bine spus, "educati" in rele, de la automatismul (invatat din frageda copilarie) al aruncatului cu pietre dupa animale - pe care personal nu l-am observat nicaieri in lumea asta larga, la ororile gen Grivita, caini spanzurati, arsi de vii, impuscati, samd. Din pacate tagma acestor (cvasi-)zombies are o amploare alarmanta in Romania... asta nu inseamna ca oamenii buni lipsesc, insa din nefericire cei ce suporta (si/sau instiga la) abuzul animalelor (fie in mod direct, fie prin inactiune/tacere, blocarea prin varii manevre balcanice a celor ce se opun proliferarii cruzimii fata de animale, etc) este la putere si/sau in pozitii influente (presa, politica, lobby-uri). Breasla zombilor insetati de abuz si patima uciderii este imuna  la protestele celor buni. Insa faptul ca noi existam - noi, cetatenii oripilati de epidemia de cruzime dirijata de puterea politico-hinghereasca (si acolitii/lingaii sai), prin actiunile careia suntem fortati sa asistam fara nici o sansa realista de contestatie, transforma aceasta criza intr-una ce tine de incalcarea crasa a drepturilor omului (si actionabila in justitia europeana ca atare).

Acum, despre fotografia alaturata. E insotita de un mesaj distribuit via Asociatia pentru protectia animalelor Robi (datele de contact se gasesc in finalul mesajului):

"Aceasta catelusa frumusica a fost gasita trista si zacand pe trotuar. A fost dusa la veterinar unde s-a constatat ca micuta are nasul taiat, cel mai probabil, de un om foarte deranjat de prezenta ei. A fost tratata si primeste in continuare ingrijiri dar are nevoi urgent de un camin iubitor si responsabil sau o cazare temporara pentru ca nu mai poate sta mult in locul in care e acum. Catelusa este tanara, foarte blanda, cuminte si iubitoare."