September 12, 2014

SCANDALUL cainilor ucisi, MAFIA hinghereasca si POLITIA care ACOPERA infractiunile ASPA, ascunzand probele!

Grupul Social pentru Apararea Drepturilor Animalelor - A.D.A : Transport de caini ucisi ilegal, blocat in fata adapostului din Bragadiru. Politia romana acopera infractiunile, ascunzand probele!
Relatarea A.D.A. mai jos (subl. mele)
In decursul zilei de 11 septembrie 2014, grupul nostru si 20 de membri ai VIER PFOTEN din mai multe tari au blocat camionul Stericycle, compania cu care ASPA are contract pentru ridicarea si arderea cadavrelor (adica a urmelor ilegalitatilor comise) in fata ecarisajului Bragadiru.
Au trecut 2 luni si jumatate de strangere de probe si depuneri de plangeri penale fata de abuzuri si deturnarile de fonduri publice ale conducerii ASPA si ale primarului Sorin Oprescu.
Protestul a fost pasnic, s-a insistat doar pe chemarea la fata locului a organelor competente care sa deschida camionul cu cadavrele cainilor ucisi in decursul zilei, sa preleveze probe, sa constate cate cadavre sunt si mai ales sa verifice modalitatea in care acestia au fost ucisi. Directorul ecarisajului Bragadiru si angajatii lui au atacat violent persoanele care au blocat camionul, incercand sa fure una dintre camerele cu care se filma. Insa vazand ca se suna imediat la politie, s-au refugiat in incinta ecarisajului, iesind doar ocazional sa vada ce se mai intampla.
In prima faza s-au prezentat echipaje de politie MAI si jandarmerie.
Dupa multe ore de asteptare si insitente au venit si criminalisti, insa acestia au refuzat deschiderea camionului si prelevarea de probe. Desi initial au spus ca vor deschide camionul, insa au nevoie de spatiu, mutand lantul uman din zona camionului, astfel reusind sa slabeasca blocajul, l-au lasat sa plece, spunand ca vor face prelevarea de probe la sectia de politie din Bragadiru. Insotiti de zeci de echipaje de politie si jandarmerie, ne-am deplasat la sediul politiei, insa si aici s-a refuzat deschiderea camionului, doar s-au asteptat alte echipaje de politie si jandarmerie, plecand apoi intr-o cursa nebuna catre o alta sectie de politie, cu viteze care depaseau limita legala, punand in pericol restul de participanti la trafic.
Ajunsi la sectia de politie din Domnesti, camionul a fost bagat in curte, ascunzand astfel fata de noi si de presa ce se afla in camion. In prezenta reprezentantului de la Vier Pfoten, Gabi Paun, s-au deschis in final usile camionului, departe de ochii presei si a nostri.
In camion se aflau peste 150 de cadavre de caini introduse in containere de plastic.
Desi s-a facut imediat o cerere scrisa de ridicare a unui cadavru pentru necropsie, aceasta a fost respinsa, iar camionul lasat sa plece catre sediul Stericycle din Chiajna.
Ce a urmat a fost ca in filme! Zeci de echipaje de politie si jandarmerie, printre care si mascatii, au insotit duba de Stericycle pe drum in coloana. Ajunsi la sediul Stericycle, am constatat ca cei de la criminalistica, care ar fi trebuit sa preia acel cadavru de catel nu erau, astfel ca orice proba a fost eliminata prin incinerarea cadavrelor.
Ne intrebam atunci pana cand aceste ilegalitati si deturnari de fonduri publice vor fi ascunse de politie si jandarmerie?
Din buzunarele cui sunt banii folositi pentru o desfasurare de atatea forte de politie pentru insotirea dubei a unei firme private?
In ce stat traim? Cate drepturi ne-au fost incalcate? Pana cand?