April 30, 2014

Proteste impotriva abuzului animalelor in Romania


In contextul abuzurilor guvernului hingheresc adulat de martzafoii locali buni-de-nimic (in afara de folosirea de otravuri eficiente pentru uciderea animalelor strazii), abuzuri cu impact asupra animalelor si iubitorilor de animale deopotriva, nici o actiune internationala de protest nu e prea dura sau nepotrivita. Avem nevoie de vocea lumii civilizate! (Image Source)

Meanwhile, the Four Paws Petition calling on Prime Minister Victor Ponta to quash the law which allows the mass killing of stray dogs passed the 72000 mark. 

April 28, 2014

Pisica si delfini facand cunostinta!

"Ce scene emotionante... Se spune ca functia creeaza organul. Interesant este de vazut cum intr-o relatie interspecifica, intre specii diferite este canalizata expresia afectiunii pe cai nerutinate, cum diferitele parti ale corpului sunt folosite sui-generis pentru a sluji gesturilor de afectiune..."(Carmen Caragiu)


Ontopic: Dogs (and cats) can love

De facto immunity? Law facilitating governmental animal abuse sought by ASPA!

From Vier-Pfoten's FB site:
"Instead of taking responsibility for the horrible cruelties perpetrated by its employees, ASPA coordinator Razvan Bancescu presented a new set of abusive rules against the animal lovers or owners. According to a proposal to be approved by the Bucharest City Hall council, the animal lovers that tries to obstruct any action of ASPA catchers (no matter if their methods are brutal and illegal) will be fined with almost 1000 euros. The new tax for revendicating a dog from public pound will be around 60 euros, and the same amount will be payed monthly for a distance adoption. VIER PFOTEN underlines the fact that these sums are prohibitive for Romanians and will deter any further adoptions. They also show the fact that ASPA management it's not interested at all in promoting a humane solution for the stray dogs. Unfortunatelly, 7100 strays were already killed by the City Hall of Bucharest and many more will follow."
Clearly the self-serving "obstruction" claim opens wide the door of de facto immunity for governmental (dog catchers handled by ASPA) abusive handling of stray dogs.Ontopic: A new shocking video filmed inside the public dog pounds of Bucharest (Bragadiru and Mihailesti) and broadcasted by the media shows the extremely cruel treatment of these animals, which are beaten, badly handled and left to die in agony by the city hall employees.

Spicuiri: "Lazar, catelul aruncat in canal care a gasit drumul spre viata" (Yahoo News RO)

Lazăr, cățelul aruncat în canal care a găsit drumul spre viață - Yahoo Ştiri România
"Să arunci o ființă într-un puț întunecat, să-l mai și legi de gât și să-l priponești „cu simț de răspundere” ['responsabilitate civica'? - nota mea, M.C.], și ca și cum n-ar fi de-ajuns să tragi și lespedea aceea de piatră (drept capac), și să-l lași acolo, să moară, încet, de foame și de sete?!!! Groaznic!!! Noi - eu una, nu mai contenesc să mă „minunez”, a povestit doctorul veterinar Livioara Rotariu."

April 25, 2014

De la mic la mare, maidanezi si galaxii

O TACTICA frecvent utilizata de suporterii infamei legi a uciderii este insinuarea existentei  unei falii intre cei ce se opun exterminarii cainilor strazii si cei ce iubesc copiii. Astfel, multi dintre suporterii numitei legi (supranumita "a lui Ionut") alterneaza la tot pasul (cu o frecventa prea mare pentru a proveni dintr-o atitudine sincera) declaratiile de netarmurita dragoste fata de copii cu strigatele belicoase chemand la actiune nemiloasa si neintarziata a guvernului hingheresc (dar niciodata suficient de hingheresc in opinia lor) impotriva putin norocoaselor (si frecvent abuzatelor) animale ale strazii, relativizand crimele si abuzurile comise de cei ce considera ca si-au descoperit, prin acte groaznice, o chemare civica in materie de implementare a 'eutanasiei'.  Iar jurnalismul galben, atat de raspandit mai nou pe meleagurile carpatine, functioneaza, in relatarile despre animalele strazii, ca o retea de megafoane stridente prin care se instiga la o ostilitate generala si razboi total.

Bineinteles, insinuarile lobby-ului anti-maidanez, imbracat in haina dragostei de om (mai ales cand numitul om se intampla sa fie hingher - oficial sau ‘freelancer’, asta nu conteaza atata timp cat se dovedeste a fi stahanovist in materie de exterminare) continua neperturbate de nimic, in nici un caz de cei care marturisesc o cultura a vietii neciuntita (pentru care dragostea de viata se aplica in mod necesar tuturor colturile Creatiei inradacinata in Logos). Astfel,  suporterii holocaustului prietenilor omului ajunsi in strada sunt intr-o perpetua stare de tagada: pentru multi dintre cei angajati agresiv in politica uciderii, batutul cu pumnii in piept in materie de ordine civica si grija fata de copii si familie reprezenta un mecanism compensator subcontient in reactie la enorma densitate de ganduri de ucidere ce le le consuma neuronii in mod constant.

Insa cum "ucideti-i" nu prea da bine ca PR (in special in tarile civilizate), se incearca alternarea unor metode noi, cu speranta ametirii constiintelor expuse la ororile proiectului ucideri in masa: lumea trebuie sa stea linistita, pentru ca acolo sus exista lingai guvernamentali inzorzonati cu nume ce dau bine la public cum ar fi "responsabilitate civica" (cod pentru iresponsabilitate, cel putin prin expunerea, destructiva pe termen lung, a tinerilor la macabrul acestui macel), "mame pentru mame" (cod pentru "mame pentru ucidere" - care isi folosesc mult prea mult timp facand lobby pentru legea lui Ionut,  si mult prea putin timp pentru adresarea adevaratelor orori din viata copiilor din Romania, care ocupa un loc infam - 1 (unu!) - in clasamentul european al copiilor abandonati, aparent in numar de 40000).

Si, daca asta nu e suficient, se arunca la bataie solutia ultima, cu speranta de a maximiza acceptarea legii uciderii de catre poporul dreptcredincios.  Astfel,  adevaruri profunde legate de credinta sunt aruncate in focul luptei. Acestea variaza de la “Omul este creat dupa Chipul si asemanarea lui Dumnezeu” (implicatia find ca indreptatirea atarna de partea omului si nu a animalelor), cu consecinta ca “sufletul omenesc este mai valoros decat intreg universul material”, la invocarea simbolului de credinta, “Pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mantuire…”  - iarasi, implicatia fiind aici ca Intruparea vizeaza oamenii, si nu animalele (sau, prin extensie, natura). Din pacate, in contextul particular al “crizei maidanezilor”, acestea sunt suspecte din start de luare a numelui Domnului in desert - reflectata in intentia putreda de folosire a adevarurilor adanci de credinta ca unelte, fie de agitatie/propovaduire a uciderii, fie de legitimizarea implicita a celor ce comit acte de abuz impotriva animalelor. Mai mult decat atat, invocarea lor in acest context nu reprezinta catusi de putin argumente valide, in sensul ca acceptarea lor nu atrage dupa sine in mod necesar acceptarea uciderii in masa a cainilor strazii (de abandonarea carora omul este singurul raspunzator). Din contra, se poate argument ca este mai probabil ca acceptarea lor sa conduca la o autentica opozitie crestina in fata chemarilor la participarea in holocaustul maidanezilor. O prezenta autentica a Chipului lui Dumnezeu in om nu inseamna o carte alba pentru un comportament arbitrar vis-a-vis de Creatie, ci mai degraba o pastorire-ingrijire a acesteia in duhul iubirii, fara de care, “nimic nu e”.

Nu orice dezaxat care intentioneaza sa-si testeze propriile “talente” in ale cruzimii, fluturandu-si  sabia, pistolul sau funia, cu balele de anticipare prosteasca risipindu-i-se pe langa colturile gurii in asteptarea primului catel ratacitor care va avea proasta inspiratie sa-i intre in colimator, poate pretinde acoperire in baza “continerii” Chipului lui Dumnezeu. Nimeni nu “poseda” Chipul, iar acesta nu este o comoditate si in consecinta nu poate fi folosit ca “moneda de schimb” prin care sa-ti legitimezi toate murdariile in care te angajezi vis-a-vis de natura, fie acestea in gandire/intentie, in simtire, sau in faptuire. Din contra, o intelegere traitoare a adevarului de credinta legat de Chip si asemanare va arata ca intentia de abuz al Creatiei in orice forma intuneca Chipul si arunca in ridicol orice referinta legitimizatoare ce-L invoca.  

Cu toate ca este un adanc adevar in pronuntarea potrivit careia “toate galaxiile nu se pot compara cu sufletul unui om” (remarca a PF Daniel in Septembrie 2013), putini ar putea sa articuleze aici – elaborand dincolo de clisee - raspunsuri coerent la intrebari ca “de ce nu se pot compara?” sau “care sunt consecintele acestei incomparabilitati?”… Iar misterul frumusetii unice sufletului uman, a luminii transcendente a acestuia, a bunatatii ascunse in adanc, se risipeste in neant (alaturi de frumoasa pronuntare despe suflet tronand peste galaxii  – care devineo  vorba goala) atunci cand persoana umana consimte (in gand/intentie), la desfigurarea Creatiei (care are si ea propria lumina, ancorata in loghii Creatiei - particelele din Logos ce daruiesc temei, ratiune de a fi, oricarei fiinte create).

Nu ma refer aici numai la cei ce maltrateaza, cu o cruzime criminala, animalele strazii, ci in special (parafrazand si adaptand situatiei prezente un pasaj memorabil din C.S. Lewis) la ”birocratii erei manageriale”, la guvernantii si parlamentarii nostri ce-si fac veacul in “birouri curate cu mocheta, bine incalzite si bine iluminate”, din comfortul carora au hotarat, prin Legea 258/2013 (de revansa a bipezilor), s-o puna de-o alianta lucrativa cu mafia hinghereasca.  Aceasta lege a turnat gaz peste deja existentul foc mocnit al unei neaose culturi de abuz si neglijenta in raport cu animalele. In asemenea conditii , “generoasa” oferta facuta maidanezilor (care, evident, nu pot sa o refuze), carora le sunt acordate 14 zile de suferinta in infamele adaposturi de exterminare (conducatorii carora au dezvoltat o alergie crunta la controlul public) pana la ucidere sau adoptie (ingreunata, prin “normele” guvernului hingheresc , pana intr-o zona de absurd birocratic Kafkian) devine praf in ochi, si o palma data romanilor a caror sensibilitate ii face sa rejecteze acest construct legislativ hingheresc. Cu alte cuvinte, legea 258 reprezinta, gratie managerilor vremelnici ai Romaniei, inca o alta piesa (pretins “correcta politic”) intr-un edificiu al cruzimii si nesimtirii umane in raport cu nenorocoasele animale ale strazii.

As incheia cu un mic exercitiu, in care vom zabovi initial la imensitatea cosmosului  si la structurile sale indepartate. Odata ce am stat sufficient de mult cu mintea acolo, la aceasta geografie cosmica de “deep field”, sa ne rotim gandurile, sau imaginatia, la un caine al strazii. Bland si speriat (cel mai probabil), pe o strada sau pe un camp, cu speranta ca cineva il va place si il va sprijini in eforturile sale de a trai… Daca nu vom descoperi , intr-o fulgerare mentala surprinzatoare, un adevarat miracol in “mica diferenta” intre simpla existenta  a maidanezului  si fundalul glacial al cosmosului indepartat, inseamna ca nu avem nici o sansa sa apreciem (sau sa descoperim inteles in) miracolul din “marea diferenta”  intre sufletul omului (pastor iubitor al Creatiei, asa trebuie dupa Chip si asemanare) si numitul covor galactic. Exercitiul se poate repeta, inlocuind maidanezul cu alte finite vii, cum ar fi o albina… un brad… o vanata:  astfel, sa incercam descoperirea miracolului in “cele mici” si prin aceasta sa ne vindecam de impietrirea inimii, prin compasiune si dragoste fata de Creatie.

April 24, 2014

In timp ce Edison electrocuta animale ca sa-l discrediteze pe Tesla...


In timp ce Edison electrocuta animale ca sa-l discrediteze pe Tesla...

"Tesla a avut multi porumbei pe care i-a hrănit si i-a ingrijit, insa a fost deosebit de mandru de unul din ei, o porumbita pe care Tesla a descris-o ca fiind o pasare frumoasa de un alb pur, cu varfurile aripilor cenusii. Cand intr-o noapte pasarea a intrat in camera lui din Hotelul St. Regis, Tesla a inteles ca ea incerca sa-i spuna ca e pe moarte. Potrivit marelui savant, in acele momente ochii porumbitei emanau o lumina mai intensa decat cele mai puternice lampi din laboratoarele sale. Imediat pasărea a murit, si Tesla a spus ca in acea clipa ceva s-a savarsit in viata lui. A inteles atunci ca opera sa de o viată ajunsese la sfarsit." (Sursa: Nikola Tesla Timeline 1922 - Tesla Pigeon Dies)

April 23, 2014

Tudor Arghezi - misterul prezentei cainelui in viata noastra...

“M-a turburat intotdeauna, ca unul din mistere, putinta ca e cainele prezent in viata noastra. Fara om si fara caine, cainele si omul ar fi niste pribegi. Pentru moralul omului, prietenul lui de la use si din odaie e o mangaiere, un sprijin, un aliat. Zadarnic asteptati dintre semenii perversi, uneltitori, veninosi, tradatori. Cainele este permanent cu tine, langa tine, pana la moarte, singurul tovaras care moare odata cu tine, culcat pe mormantul tau. Te uiti in ochii lui: te intelege si tu nu cauti sa-l intelegi. Inima lui ti-e daruita fara conditii si peste imprejurari: cainele-i o prelungire a fiintei tale sufletesti, si tu il chinuiesti, il bati, il prinzi cu latul si-l ucizi. Primarii…ii starpesc cu otrava, stapanii ii gonesc, se ridica impozite pe caini, oamenii stiintifici si docenti vor sa-ti ia catelul din brate si cainele din lant ca sa te ocroteasca de o prostie din capul lor sterp. S-a nascocit, pentru flatarea simtului de conservare a omului de prisos, primejdia turbarii, principiul municipal, aproape dogma de Stat. De ce e cainele impur chiar pentru Charles Baudelaire, unul din cei mai impuri dintre oameni? Nu pute omul? Nu-i pute gura, stomacul, intestinul? Picioarele nu-i put? Si ce constiinta poate fi mai spurcata decat a omului, degradat si infect cu atat mai mult cu cat se-nalta mai sus, ministru, presedinte, barbat de Stat, potentat si javra, si cu cat isi stropeste starvul imbaiat, cu parfumele filosofilor si vaporii distilati ai violetei… Da laba-ncoa, Grivei, voiniceste : laba ta ma cinsteste.” 
(TUDOR ARGHEZI. Sursa - citat; imagine)

April 21, 2014

De Pasti, in memoria lui Ioan Sadoveanu (1950-2007)

In amintirea studentului meu (M.Sc. 1997, Washington State University cu o lucrare in recurente liniare peste corpuri arbitrare) IOAN SADOVEANU (1950-2007), spirit integru, profesor si matematician talentat, cu care viata a fost foarte frecvent vitrega si nedreapta, pornind de la matrapazlicurile inudurate de la politrucii unei administratii liceale inepte in Romania, urmata de abuzurile incredibile indurate in exilul din Franta (privit de sus de romanii "ajunsi"), urmata de un drum extrem de sinuos in America. Ultimul contact a fost intr-o seara tarzie de Pasti, dupa ce disparuse pentru o vreme indelungata... mi-a lasat un mesaj pe telefonul de acasa... suna cam asa,  
domnule profesor, la telefon este Ioan Sadoveanu... truck driver. Vreau sa va urez Hristos a Inviat! 
Dumnezeu sa te odihneasca in PACE, Ioan!

April 17, 2014

Muddy Waters - cu un comentariu de Carmen Caragiu

"Muddy Waters - You Can't Lose What You Ain't Never Had" Cu o superba muzica si un aranjament epic, nemuritorul Muddy Waters navigheaza liber prin transcendenta genului blues.Comentariu de Carmen Caragiu: "Grozav. E,intr-adevar, aici, o transcendenta a libertatii controlate in ultimul moment.Muzica de acest tip improvizatoric nu lucreaza cu nivele ierarhizate ale ordinii si nici nu solicita atentia in sensul constructivismului bine orientat. . Demersul e contrar. In loc de hipotaxa si constructie,avem de-a face cu parataxa si cu deconstructie. Se ia mina de pe porumbel... Se sugereaza un abandon in virtejul improvizatiei ,cu accente hazoase nelipsite,dar cu sugestia acut placuta ca lucrurile se aranjeaza de la sine,fara a fi fost controlate din scurt. Timbrul chitaristic este cel mai expresiv comentariu in acest sens. Oracaie,se scalimba,miauna,latra,le face pe toate la un loc,,in timp ce sonoritatile par articulate persiflant din coltul gurii,dar tisnind de aici cu o putere si cu o percutanta mai mare decit daca ar fi iesit prin gura larg deschisa.Ca in poezia lui Mircea Ivanescu,la nivel timbral se creeaza sugestia unor entitati noi,compuse,prin transfer de insusiri. Miaunatul se combina cu latratul.Cine e personajul ce intrece orice blazata asteptare naturala ? Pisocanele(pisica+ ciine) ,spune Ivanescu. ..Auditie placuta. Merita"

April 15, 2014

Presa germana despre situatia cainilor fara stapan si abuzurile autoritatilor din România

Via Vier Pfoten Romania:
Va semnalam, din presa germana, o nouă relatare pe larg despre situatia cainilor fara stapan si abuzurile autoritatilor din România 
A fresh new video report of the German press regarding the stray dogs situation in Romania and the abuses of the authorities
AICI (VIDEO)

April 12, 2014

Grivitele Romaniei - sau puterea politico-hinghereasca versus noi


Oameni rai si needucati - sau, mai bine spus, "educati" in rele, de la automatismul (invatat din frageda copilarie) al aruncatului cu pietre dupa animale - pe care personal nu l-am observat nicaieri in lumea asta larga, la ororile gen Grivita, caini spanzurati, arsi de vii, impuscati, samd. Din pacate tagma acestor (cvasi-)zombies are o amploare alarmanta in Romania... asta nu inseamna ca oamenii buni lipsesc, insa din nefericire cei ce suporta (si/sau instiga la) abuzul animalelor (fie in mod direct, fie prin inactiune/tacere, blocarea prin varii manevre balcanice a celor ce se opun proliferarii cruzimii fata de animale, etc) este la putere si/sau in pozitii influente (presa, politica, lobby-uri). Breasla zombilor insetati de abuz si patima uciderii este imuna  la protestele celor buni. Insa faptul ca noi existam - noi, cetatenii oripilati de epidemia de cruzime dirijata de puterea politico-hinghereasca (si acolitii/lingaii sai), prin actiunile careia suntem fortati sa asistam fara nici o sansa realista de contestatie, transforma aceasta criza intr-una ce tine de incalcarea crasa a drepturilor omului (si actionabila in justitia europeana ca atare).

Acum, despre fotografia alaturata. E insotita de un mesaj distribuit via Asociatia pentru protectia animalelor Robi (datele de contact se gasesc in finalul mesajului):

"Aceasta catelusa frumusica a fost gasita trista si zacand pe trotuar. A fost dusa la veterinar unde s-a constatat ca micuta are nasul taiat, cel mai probabil, de un om foarte deranjat de prezenta ei. A fost tratata si primeste in continuare ingrijiri dar are nevoi urgent de un camin iubitor si responsabil sau o cazare temporara pentru ca nu mai poate sta mult in locul in care e acum. Catelusa este tanara, foarte blanda, cuminte si iubitoare."

April 10, 2014

Chintesenta artei "omului in negru"...


"And I heard as it were the noise of thunder / One of the four beasts saying come and see and I saw / And behold a white horse / There's a man going around taking names / And he decides who to free and who to blame / Everybody won't be treated all the same"...

Johnny Cash - "The Man Comes Around"

April 9, 2014

Responsabilitatea civica asumata de copii: o scrisoare de protest... kilometrica impotriva uciderii cainilor trimisa Parlamentului UE

O SCRISOARE de protest de mai bine de 1 km lungime impotriva uciderii cainilor a fost semnată de mii de copii din 11 tari europene. 150 m din aceasta scrisoare reprezinta voci de copii din Romania. Scrisoarea, initiata de printesa Maja von Hohenzollern, contine imagini emotionale ce trimit Europei un mesaj clar impotriva abandonarii, maltratarii, uciderii si abuzurilor inimaginabile suferite de caini, in Romania si oriunde in Europa. Prin aceasta copiii fac apel la un comportament uman, iubitor si compasionat in relatia cu animalele fara stapan. Responsabilitatea civica (atunci cind altii abuzeaza acest termen, prezentand numita "responsabilitate" ca si cod pentru sprijinirea legii uciderii) este astfel asumata de copii.

Sursa: My blog straydogsworldwide


Dostoievski despre animale
(sursa imaginii)

April 7, 2014

Filozofia muzicii dupa Sergiu Celibidache & un comentariu de Carmen Caragiu

"Succesiunea in arta este esentialmente paradigmatica. Montajul translateaza intreguri, nu manevreaza parti. Se trece de la un intreg la altul,de la o stare a lumii la alta, de la o idee la alta,nu mecanic de la o parte la alta, dupa tiparul pozitivist aRb. Arta nu-i o oglinda plimbata de-a lungul unui drum. Cind pare ca e asa, mesajule ironic si parodic. In fiecare clipa, subiectul e un intreg. Ca sa putem trece mai departe, trebuie sa avem o reductie monadica, spune Celibidache. Iar parintele Ghelasie vorbea de modalitatile intregului in miscare. Tot in sensul celor discutate astazi, trebuie stiut ca insusi Celibidache s-a referit la iconicitate afirmind ca este forma ridicata la puterea intregului. Orice icoana (eikon) e o monada, e a intregului. Relevanta filozofiei muzicii pentru filozofia iconicitatii e imensa. Ideea de "reductie monadica" pe care a invocat-o Celibidache e binecunoscuta in estetica . A fost dezbatuta in mod aplicat si in Proiectul "Poiein" ,de muzica inregistrata si comentata." (Carmen Caragiu)

Government-sanctioned animal cruelty: small dog snatched by Romanian government agency (ASPA) from the arms of a sick elderly woman

Yet another instance of government-sanctioned animal cruelty in Romania, perpetrated by the infamous ASPA agency: small dog snatched in Bucharest from the arms of a sick elderly woman (DANIEL TOMESCU - ASPA stolen a dog from an old woman with semi-paresis)

Meanwhile, the Four Paws Petition calling on Prime Minister Victor Ponta to quash the law which allows the mass killing of stray dogs passed the 53000 mark.

April 5, 2014

Guvernarea hingherilor obliga cetatenii sa fie partasi indirect la masacru si abuzuri

Un banner cu "mafia hinghereasca - rusine romaneasca" de la manifestatia de protest din 4 Aprilie (ziua mondiala a animalelor fara stapan; sursa imaginii - facebook). Primaria Bucurestiului & ASPA trebuie taratzi de urechi la CEDO, nu se mai poate, caci dupa cum spune aici Carmen Arsene, "se incalca niste drepturi ale cetatenilor care sunt obligati sa faca parte din acest masacru". N-am auzit sa se fi finalizat ceva in aceasta directie, desi necesitatea unei asemenea actiuni la Curtea Europeana reiese din ce in ce mai clar, amploarea abuzurilor asupra animalelor creste exponential, iar hingherii in parteneriat cu politia locala incalca proprietati private.

PS Call on Prime Minister Victor Ponta to quash the law which allows the mass killing of stray dogs! (signature so far: 50031)

Studiu: cainii pot detecta emotiile in vocea umana in acelasi fel ca oamenii

"dogs have "voice areas" in their brains located in the same region as humans"...
Dogs pick up on emotions the same way humans do: Study
By Michelle Castillo - CBS News - February 20, 2014

April 2, 2014

4 Aprilie - Ziua Mondială a Animalelor Fără Stăpân - Protest in București


Call on Prime Minister Victor Ponta to quash the law which allows the mass killing of stray dogs! (e-Mails already sent: 41,332)

Petitioning Attorney General of Bucharest: Please investigate the actions of ASPA Bucharest, decided by Razvan Bancescu. Va rugam sa dispuneti deschiderea unei anchete minutioase in actiunile ASPA Bucuresti, ordonate de Razvan Bancescu

“Dogs are our link to paradise. They don't know evil or jealousy or discontent. To sit with a dog on a hillside on a glorious afternoon is to be back in Eden, where doing nothing was not boring--it was peace.” (Milan Kundera)