January 17, 2015

Comunicat VIER PFOTEN - Bilanț ASPA 2015: Spectacol ieftin menit să acopere cheltuirea ilegală a milioane de euro din fonduri publice

Ultimele zvarcoliri ale escrocului Bancescu?...

Pentru o informare corectă și echilibrată a opiniei publice, VIER PFOTEN dorește să transmită următoarele:

- Având în vedere procentul uriaș de câini exportați pentru zoofilie menționat de Răzvan Băncescu, considerăm că acesta are obligația de a prezenta public dovezile care să sprijine aceste afirmații. Solicităm totodată organelor competente – Poliția și ANSVSA – să se autosesiseze și să preia aceste dovezi de la ASPA pentru a demara investigații
- În Germania, zoofilia a fost interzisă prin lege din 2012, iar în Danemarca guvernul a pregătit un proiect legislativ pentru interzicerea acestor practici. Din comentariile reprezentantului ASPA rezultă că peste 18.000 de câini ar fi devenit victime ale unor astfel de rețele în aceste țări. O întrebare firească ar fi de ce ASPA nu a informat până acum autoritățile competente despre acest fenomen.
- Potrivit protocoalelor medicale cunoscute, testările de laborator se realizează exclusiv pe animale născute și crescute într-un mediu strict controlat, ferit de factori exteriori, pe tot parcursul vieții. Afirmația că animale slăbite si bolnave ar putea fi folosite în acest scop nu are, în consecință, nicio susținere.
- VIER PFOTEN nu a facilitat niciodată adopțiile internaționale, toate campaniile sale fiind adresate la nivel național. Având în vedere că acuzațiile vizează direct și VIER PFOTEN, organizația îi solicită lui Răzvan Băncescu să justifice prin dovezi clare cele afirmate. În caz contrar, VIER PFOTEN îl va acționa în judecată.
- În bilanțul realizărilor ASPA, Băncescu vorbește despre capturarea a 51.200 de câini. Un simplu calcul al costurilor pentru capturare arată că Primăria a plătit în total 2.560.000 de euro (50 de euro fără TVA per câine capturat) firmelor private de hingheri, în ciuda faptului că, potrivit legii 258/2013, Anexa 2, „ operațiunile de capturare a câinilor se realizează numai de către angajații consiliilor locale”. Menționăm că în 2014, după suspendarea Normelor de aplicare a legii 258/2013, VIER PFOTEN a solicitat Curții de Conturi să cerceteze cu ce drept a folosit Primaria Generală fonduri publice pe care nu le poate justifica din punct de vedere legal. VIER PFOTEN anunță că va face o nouă plangere către Curtea de Conturi și Parchetul General pentru verificarea modului în care ASPA a cheltuit fondurile publice.
- VIER PFOTEN anunță totodată ca îl va acționa în judecată pe Răzvan Bancescu și în legătura cu acuzațiile formulate în mod direct la adresa organizației.
- Înainte de a lansa acuzații la adresa celor care, exclusiv din fonduri proprii, au ajutat la salvarea a mii de animale, VIER PFOTEN solicită ca Răzvan Băncescu să răspundă nenumăratelor sesizări ale cetățenilor, susținute cu dovezi (foto, video, înregistrări) depuse la Poliție, DSVSA și ANSVSA, cu privire la condițiile mizere din adăposturile publice ale Primăriei Capitalei.

SURSA: MAP OF HOPE - ASPA Bilanz 2015: Billige Show soll illegale Verwendung von Millionen öffentlicher Mittel verdecken