February 1, 2015

In vizita la Bucuresti, un europarlamentar cere demisia întregii conduceri a ASPA pe motive ce includ: calomnie, delapidarea banului public, încălcarea legislației

Importante noutăți comunicate de MDPA - Miscarea Dreptate pentru Animale:
Urmare a declaratiilor calomnioase la adresa organizatiilor de protectia animalelor din Romania, Germania si Danemarca, facute de Razvan Bancescu in cadrul conferintei de presa din data de 15 ianuarie 2015, europarlamentarul german s-a deplasat in Romania, unde va solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Primarului General al Capitalei demisia întregii conduceri a A.S.P.A.. De asemenea, domnul Eck va solicita Administratiei Prezidentiale o intalnire cu o delegatie a Intergrupului pentru Bunastarea Animalelor din cadrul Parlamentului European si va adresa presei o scrisoare deschisă şi o invitatie de a dezaproba afirmatiile calomnioase, mincinoase, „extrem de nocive care i-au ultragiat pe multi dintre compatriotii sai”.
Domnul Eck va fi insotit pe durata vizitei sale la Bucuresti de reprezentantii Aliantei pentru Combaterea Abuzurilor.
Imediat dupa declaratiile aberante ale lui Bancescu din 15 ianuarie, Miscarea Dreptate pentru Animale - pe ai carei membri i-a calomniat, de asemenea - a adresat mai multe petitii institutiilor la care a facut referire seful ASPA in cadrul conferintei de presa. I-am trimis o instiintare scrisa si presedintelui Buglariei Rosen Plevneliev, referitoare la acuzatiile nefondate la adresa organizatiilor de protectia animalelor din Bulgaria. De asemenea, am solicitat Consiliului General al Primariei Municipiului Bucuresti demiterea de urgenta a lui Razvan Bancescu, din urmatoarele motive:
„Băncescu Răzvan a acuzat de fapte grave, fără a aduce nici un fel de probe, mai multe ONG-uri de protecția animalelor din România, dar și pe membrii grupării noastre, cu scopul vădit de a distrage atenția opiniei publice de la neregulile sesizate în numeroase rânduri de către reprezentanții societății civile, respectiv:
– încălcarea hotărârii Curții de Apel București și a Curții de Apel Brașov de a suspenda normele de aplicare a legii care permite capturarea și uciderea câinilor fără stăpân: A.S.P.A. a continuat să-și desfășoare activitatea prin intermediul entităților private, făcându-se astfel vinovată de folosirea banului public în afara oricărui cadru legal;
– încălcarea legislației în vigoare privind normele de bunăstare a animalelor – maltratarea, înfometarea, neacordarea de tratament veterinar, uciderea cu substanțe interzise a câinilor în adăposturile A.S.P.A.;
– deturnarea de bani publici – servicii plătite de A.S.P.A. unor entități private, deși aceste servicii nu au fost prestate așa cum este prevăzut în contract sau deloc, în special primirea de câini în adăposturi fără personal medical de specialitate (serviciu plătit de A.S.P.A. – PMB cu 10 lei+TVA/câine) și uciderea câinilor cu substanțe interzise, prin metode chinuitoare și barbare (serviciul de eutanasiere, așa cum prevede legea, cu injectare de anestezic si T61, este plătit de A.S.P.A. cu 80 lei+TVA/câine);
– lipsa de transparență a A.S.P.A. în privința cheltuirii banului public, respectiv refuzul sistematic de a răspunde la petițiile noastre privind cadrul legal în care îsi desfășoară activitatea, modalitatea de atribuire a contractelor, statutul reprezentaților acestei instituții;
– agresarea fizică si verbala a membrilor grupării noastre de către echipajele de hingheri si de către șeful A.S.P.A. , numitul Băncescu Răzvan.”
In comunicatul de presa prin care anunta sosirea domnlui Eck la Bucuresti, Alianta pentru Combaterea Abuzurilor declara:
„Atacul mizerabil al lui Băncescu nu loveşte doar în organizaţiile de protecţie a animalelor (numite sau nenumite) ci în însăşi ideea de protecţie a animalelor, în valorile şi principiile care-o animă (inseparabile de valorile şi principiile care fondează o societate civilizată), iar insultele inepte expectorate de fostul controlor RATB nu împroaşcă doar miile de cetăţeni români (salvatori ai animalelor pe care el le extermină cu sânge rece) ci şi zecile de mii de cetăţeni germani sau danezi implicaţi generos în salvarea/adopţia câinilor, (pe care-i transformă în corpore în zoofili, în sadici, în infractori) şi, la limită, chiar în instituţiile statelor germane sau daneze vinovate că şi-ar fi lăsat naţiunile să se-afunde în patologii deviante.
Răzvan Băncescu este în fond un simbol al diferenţei uriaşe care ne separă de nemţi. În Germania, acesta ar fi înfundat de mult puşcăria pentru cruzime faţă de animale, abuz în serviciu etc., iar prostiile pe care le debitează n-ar fi fost gustate nici măcar de colegii lui de celulă. În România, însă, Băncescu e cocoţat în creştetul unei instituţii publice cu un buget de milioane de euro, iar inepţiile lui propagate iresponsabil manipulează milioane de români.
Acţiuni de protest pregătesc şi organizaţiile de protecţie a animalelor din Europa, cea mai cunoscută dintre ele Fundaţia germană TASSO intenţionând să ceară Ambasadei Germaniei la Bucureşti adoptarea unei poziţii oficiale dure împotriva acestei defăimări fără precedent a cetăţenilor germani care au contribuit şi contribuie în continuare, cu sume importante sau cu acţiuni de voluntariat, la salvarea unor animale condamnate de autorităţile române la moarte sau la suferinţă.”

On Topic: Acuzaţiile aberante ale lui Răzvan Băncescu stârnesc indignarea unui europarlamentar şi a unor O.N.G.-uri din Germania (Epoch Times)