February 21, 2015

Protest București - Iohannis, Oprește Crima! (21 Februarie 2015)

Protest București - Iohannis, Oprește Crima! 
- Via Grupul Social pentru Apararea Drepturilor Animalelor - A.D.A‎
În data de 21 februarie 2015, începând cu orele 16:00, sunteți așteptați în Pța Universitatii –TNB, la primul protest din acest an împotriva abuzurilor, cruzimilor, canicidului din România.
Protestul este organizat de un cetățean de origine britanică, cu participarea unor cetățeni străini din diferite orașe din Europa.
Link-ul către protest: https://www.facebook.com/events/1554793338097200/
Solicităm autorităţilor și președinteleui Klaus Iohannis să oprească CRIMA împotriva câinilor fără stăpân!


Din 20 iunie, când două Curți de Apel au hotărât încetarea acțiunii de capturare și ucidere a câinilor, A.S.P.A. nu s-a oprit, dimpotrivă:

- Încalcă flagrant legea, prin ignorarea hotărârii a două Curți de Apel (București și Brașov).
- Degradează fără precedent imaginea țării noastre în lume, România fiind percepută în prezent ca „rana sângerândă a Europei”.
Reprezentantul primăriei Răzvan Băncescu face declarații calomnioase și mincinoase la adresa unor O.N.G.-uri din România și din străinătate cum că se fac vinovate de “traficarea” a zeci de mii de câini pentru “zoofilie şi experimente”, de constituirea unor reţele mafiote, de deturnarea unor fonduri, de relocarea a mii de câini prin păduri, de înmulțirea câinilor în adoposturi private în scopul de a repopula Bucureştiul etc. Aceste acuzații au stârnit indignarea europarlamentarului Stefan Eck, care s-a aflat într-o vizită în Romănia special pentru a a atrage atenția autorităților despre aceste acuzații care denigrează imaginea unor țări din Europa, cât și munca de peste zeci de ani a acestor asociatii de protectie a animalelor.
- Continuă modul barbar, abuziv și ilegal în care sunt capturați câinii fără stăpân.
- Continuă să încalce legislaţia privind modul în care ecarisajele A.S.P.A. ar trebui sa gestioneze câinii pe care îi capturează – lipsa personalului medical calificat la preluarea câinilor, maltratarea și neacordarea de ajutor medical, condițiile insalubre, supraaglomerarea adăposturilor și înfometarea câinilor, uciderea câinilor cu substanțe interzise.
- Lipsa unei campanii de adopție a câinilor fără stăpân din partea A.S.P.A. și a Primăriei Capitalei.
- Lipsa de transparență a A.S.P.A. și lipsa unei baze de date care să reflecte numărul real al câinilor capturați, dați spre adopție și uciși.
- Numeroasele cazuri de furt și tentative de furt de câini cu stăpân de către angajații A.S.P.A.
- Deturnarea banilor publici prin firmele private care capturează câinii la prețuri umflate – 219 lei T.V.A.+ /câine capturat.
- Numeroasele acte de agresiune din partea hingherilor asupra activiștilor pentru drepturile animalelor.
Vă așteptăm în număr cât mai mare să vă alăturaţi de noi împotriva cruzimii, a minciunii și a furtului banului public!