June 21, 2015

Cum sa te comporti in fata unei avalanse de nonsens - sfat pentru o posibila reactie initiala (politicoasa si eficienta)

Cind cineva este expus unei avalanse de nonsens - fie la un nivel de comunicare interpesonala sau la un nivel mai mult sau mai putin "oficial", multi nu gasesc nici o metoda de reactie initiala care sa fie cit de cit politicoasa si eficienta. Motiv pentru care, din pacate, multi escroci sunt lasati sa mearga mult mai departe decit ar trebui. In experienta mea, o anumita fraza m-a salvat de multe ori, reducind apreciabil si aproape instantaneu (in cele mai multe cazuri) debitul initial de nonsens ce se revarsa asupra-mi. 

Deci:
"What are you talking about?"...
"Ce vrei de fapt sa spui?"...
Sa ne amintim ca in aceste cazuri, e esential sa fim constienti ca "burden of proof" nu cade asupra noastra ci asupra sursei de nonsens - care pus fiind in situatia sa (se) explice, este surprins si adesea descumpanit. Succes!
 

P.S. Cazul fericit: este posibil ca sursa de nonsens sa nu fie pusa pe smechereala, ci sa fie vorba de confuzie, exprimare nefericita sau termeni nepotriviti. In acest caz, intrebarea "Ce vrei de fapt sa spui?"... ii va face un bine care va fi apreciat.

M.C. - 19 Iunie 2015