March 20, 2016

Campanie de adoptare a legii împotriva folosirii animalelor sălbatice în circuri

VIER PFOTEN are nevoie de tine în campania de adoptare a legii împotriva folosirii animalelor sălbatice în circuri. Trimite-i un mesaj parlamentarului tău pentru a-ţi face cunoscută opinia. Harta completă a parlamentarilor României, pe județe și circumscripții, o găseşti aici:
https://romaniaone.org/harta_electorala/deputati

Stimate domnule/doamnă... ,
Vă scriu în calitate de cetăţean al României din circumscripţia pe care o reprezentaţi, pentru a vă solicita modificarea Legii pentru protecția animalelor 205/2004, astfel încât să interzică folosirea animalelor sălbatice în circuri.
Circurile, în special cele ambulante, nu asigură sub nicio formă necesitățile de mișcare, de manifestare a comportamentului natural și de interacțiune în cazul animalelor sociale. Dresajul în cazul animalelor sălbatice se bazează pe metode coercitive, care adaugă un stres suplimentar. Spaţiile în cuştile și ţarcurile de circ nu pot acoperi necesitățile acestor specii care parcurg distanțe mari sau care trăiesc în grupuri extinse în sălbăticie. Condiţiile de izolare şi imobilitate le creează de-a lungul timpului comportamente stereotipe. Cele mai afectate sunt felinele mari, precum leii sau tigrii. Elefanţii, spre exemplu, se manifestă prin balansarea compulsivă a capului, iar urşii şi leoparzii se plimba obsesiv în cuşcă. Toate aceste comportamente pot fi observate cu ochiul liber în orice circ.
Mai multe ţări din Europa, precum Bulgaria, Ungaria, Austria, Cehia, Polonia, Grecia, Suedia şi Finlanda, au interzis deja folosirea animalelor sălbatice în circuri. În România, imagini recente care ilustrează suferința animalelor de circ - preluate de publicațiile și televiziunile centrale - au generat o reacție masivă din partea opiniei publice la nivel național, dar și internațional.
Vă rog să susţineţi actualul proiect de lege împotriva folosirii animalelor sălbatice în circuri, care urmează să fie dezbătut de Comisia Juridică din Camera Deputaților. Împreună putem schimba viaţa acestor animale!

ENG:
We will never see videos like that below anylonger. Therefore, we need your help! Please send an email to the MPs on infopub@senat.ro and srp@cdep.ro and call them for supporting the modification of the Romanian animal protection law in order to adopt a ban against wild animals in circuses!