March 14, 2016

Știi de ce să nu revii la Cora?

Pentru că în parcarea hipermarketului Cora Pantelimon te vei întâlni cu suferința. Cu ochii unui elefant însingurat, care petrece peste 23 de ore, in cel mai bun caz, într-un țarc de 10 metri pătrați, alternativa fiind camionul in care este transportat. Cu un hipopotam izolat, care suferă de dorul apei în care obișnuia să trăiască. Cu lame, cămile, bivoli și cai stresați de zgomotul mașinilor.
Pe scurt, te vei întâlni cu ororile propuse de Circul Americano Vargas și găzduite de Cora România drept distracție pentru părinți și copii.


VIER PFOTEN solicită conducerii companiei Cora România să renunțe la găzduirea circurilor cu animale sălbatice în parcarea hipermarketurilor sale, considerând că acesta este un gest de cruzime față de animale!


”În libertate, un elefant străbate 15 kilometri într-o singură zi. Imaginați-vă că cei maxim 10 metri pătrați pe care îi îngăduie circul Americano Vargas reprezintă un chin nesfârșit pentru acest elefant, care abia are loc să se miște, darămite să se deplaseze. Orice specialist poate remarca mișcările stereotipe dezvoltate în ani de zile de izolare în condiții inumane. Nu mai vorbim de orele lungi pe care toate aceste animale trebuie să le îndure pe drum, înghesuite în cuștile din camioanele de transport. Pentru cine pot fi aceste lucruri o distracție?”, spune Veronica Tulpan, director de programe nationale VIER PFOTEN România.
Pe lângă mișcările stereotipe, elefantul are o vizibilă afecțiune la ambii ochi.


VIER PFOTEN a transmis o scrisoare oficială companiei Cora România pentru a-i cere să renunțe la găzduirea de circuri ambulante cu animale sălbatice, dovedind astfel o atitudine responsabilă și etică. Organizația și-a oferit disponibilitatea pentru consultanță ori de câte ori compania dorește să se implice într-un eveniment susceptibil să pună în pericol bunăstarea animalelor, inclusiv in ceea ce priveste comercializarea animalelor de companie.


VIER PFOTEN a transmis o plângere și către Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru efectuarea unui control în acest caz, în care sunt încălcate mai multe prevederi ale legii pentru protecția animalelor.


Scrie și tu companiei Cora România pentru a renunța la găzduirea circurilor cu animale sălbatice!


Contact:
Telefon: (+4) 0374.369.400; 0728 800 583
E-mail: info@cora.ro; comunicare@cora.ro


SURSA: VIER PFOTEN ROMANIA