May 25, 2016

Animalul ca selfobject; educatia ca antidot la otrava sociala IREC

Cercetari recente in materie de conexiune om-animal ("human-animal bond"):

Sue-Ellen Brown. Companion Animals as Selfobjects. Anthrozoös: A multidisciplinary journal of the interactions of people and animals, Volume 20, Issue 4, 2007 http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.2752/089279307X245654 

ABSTRACT (trad. MC) „Aceasta cercetare a examinat dacă psihologia sinelui ar putea fi aplicată în mod sistematic la relația om-animal. Au fost efectuate 24 de interviuri constând din 16 întrebări concepute pentru a ilumina nevoia de selfobject. Interviurile au fost destinate să identifice dacă animalul-companion (cal/câine/pisică/iepure) a fost un selfobject, adică un furnizor de auto-coeziune, stima de sine, calm, liniște și acceptare pentru participant și, în caz afirmativ, dacă funcția primară a selfobject-ului a fost una de oglindire, idealizare sau de camaraderie. Rezultatele au arătat că psihologia sinelui poate fi aplicată cu succes relației om-animal, că de regulă se poate determina dacă animalul a funcționat ca selfobject, si că tipul de selfobject poate fi, în general, stabilit. În acest experiment, animalele au rivalizat și chiar depășit oamenii în capacitatea lor de funcționa ca selfobject.”

PS. Otrava sociala #IREC (sau orice grup/persoana care instiga, explicit sau implicit, la sugrumarea empatiei fata de animale, din varii motive care variaza de la patologia anal-retentiva la subservienta patetica fata de interesele mafiilor hingheresti, va dispare prin educatie. Educatia este cel mai bun antidot in fata manipularilor polititrucilor cruzimii.