September 17, 2018

Referendum pentru familie - pozitia unui non-colaborationist

Ca sa fiu clar – nu suport asa-zisul “#referendum pentru familie”! Dar e mai mult decit atit. Nu as da curs, in acest context de nefireasca criza morala, nici macar unui vot popular pentru un amarit de “1 =1”!!!!!! Pentru ca acceptarea unei asemenea invitatii prin filiera PSD/Dragnea si mafiei distrugatorilor Romaniei o consider a fi impotriva intereselor tarii - iar pentru mine personal ar insemna un colaborationism pe care nu mi l-as putea ierta. 

Oricare ar fi tema referendumului, ni se cere - de facto - sa lasam la o parte contexul violarii si dezechilibrarii constante a Romaniei de catre baroni! Asta este miza. Biserica ar fi trebuit sa fi fost prima care sa faca un pas inapoi si sa recomande asteptarea unei perioade de o minima sanatate sociala pentru o cintarirea unei chestiuni in care e evident interesata. Dar nu o face – si nu e de mirare caci din pacate caracatita politico-fanariota are tentacule si in institutiile religioase (fapt cunoscut). Revenind la context, mi se pare curioasa (sau lipsita de viziune) pozitia unora care spun ca merg la referendum dar sunt anti-PSD (nu mai vorbesc de faptul ca multi dintre cei ce spun asta nu prea au dat pina acum semnale puternice mediatice impotriva mafiei coruptilor). 

Nu te poti separa de context: nu demult oameni de cultura (filozofi, matematicieni, etc) si-au pierdut statutul moral cind au continuat sa activeze profesional participand in acelasi timp in programe/institutii organizate de nazisti. Deci nu poti separa asemenea chestii. Nici nu poti spune ca vreau doar sa vad, la rece, care e opinia populara. Sigur, insa de ce nu il numesti sondaj? Si daca, ipotetic, opinia populara se va schimba la un moment dat, se va sustine cu un aplomb similar un alt referendum pentru schimbarea la loc? Oricum, indiferent daca referendumul va trece sau nu, oricare rezultat va fi virusat pe termen lung de conflictul social-moral in care suntem afundati. Cel putin ma voi considera non-colaborationist (nu ca ar fi mare lucru, fiind doar unul din multi – dar cel putin ma voi considera fericit pentru un timp).