January 31, 2014

PERSOANA ANULUI 2013: Griviţa

RO-THEORIA considera cățelușa Griviţa - unul din numeroasele animale mutilate si abuzate in anul in care parlamentul Romaniei a votat infama "lege a ucideri" - PERSOANA ANULUI 2013.
Griviţa ne-a dăruit o extraordinara poveste de supravietuire, ce a energizat si mobilizat comunitatea internationala a celor lupta impotriva abuzului animalelor.

January 30, 2014

Cruzimea fata de animale in Romania: necesitatea implicarii Comisiei Europene

"On 23 January, 2014, a total of 211 European organizations co-signed a letter to the European Commission , urging the Commission to finally intervene in the cruel treatment of dogs in Romania. The letter demonstrates clearly that the European Commission has the legal competence – and a legal duty - to intervene." PETITIE: Freeze all funding to Romania until a humanely compliant dog population control strategy is adopted .
European Communications Team

January 29, 2014

Un semnal pozitiv (din pacate inca... rara avis): sanctionarea cruzimii fata de animale

Ma bucur, insa va fi si mai bine cind vom adresa cruzimea endemica fata de animale pe cont propriu si nu ca un rezultat al unui "international outrage"...


"Commissioner Elena Sava and Agent Paraschiv Catalin together with wonderful volonteers from the NGO Per Anima Adelina Gafita si Liviu Iovu went to the rescue of the kitten who was tormented by a little girl, in a vide posted recently on Facebook. The international outrage triggers a swifft intervention in Bacau and the kitten was confiscated, and charges for cruelty to animals have been filed against the parents of that little girl."(source: Facebook)

January 26, 2014

Recomandari: Van Morrison - Be thou my vision


"The original Old Irish text, Rop tú mo Baile is often attributed to Dallán Forgaill in the 6th century. The text had been a part of Irish monastic tradition for centuries before its setting to the tune, therefore, before it became an actual hymn. It was translated from Old Irish into English by Mary Elizabeth Byrne, M.A., in Ériu (the journal of the School of Irish Learning), in 1905. The English text was first versified by Eleanor Hull, in 1912, and is now the most common text used. In the 20th century, two new sets of relatively common lyrics were put to the same tune used for the hymn. The first was "Lord of All Hopefulness" written by Jan Struther around 1931. The second was a popular wedding hymn, "God, In the Planning and Purpose of Life," written by John Bell and Graham Maule and first appearing in publication in 1989." (from Wikipedia)

Recomandari: Van Morrison and the Chieftains - Star Of The County Down

January 21, 2014

Deja vu! Abuzul animalelor, "adaposturile" (de exterminare?) si descurajarea adoptiilor

Vier Pfoten - Romania - Adresă către DSVSA Ilfov privind situația scandaloasă de la noul adăpost public amenajat de ASPA în fermele penitenciarului Rahova:
VIER PFOTEN solicită Direcției Sanitar-Veterinare Ilfov să verifice legalitatea noului adăpost public de la Bragadiru, care încalcă în mod flagrant noile reglementări în vigoare: nu e indicat corespunzător, nu respectă condițiile minime legale de ținere a câinilor, nu are program zilnic de adopții (obligatoriu, potrivit legii), iar animalele sunt transportate ilegal cu camionul. O adresă similară a fost transmisă directorului ASPA, Bogdan Treeroiu, căruia VIER PFOTEN i-a solicitat intrarea de urgență în legalitate

  


Via Vier Pfoten Romania:  
SCANDALOS! Săptămâna trecută, reporterii de la Kanal D au luat urma unui camion încărcat cu 80 de câini, fără nici un însemn. Destinația: penitenciarul Rahova, din Bragadiru, unde ASPA a ridicat peste noapte un adăpost secret, ferit de ochii lumii, care încalcă flagrant nenumărate prevederi ale noii legi pentru gestionarea câinilor fără stăpân. ”Un lagăr de exterminare”, spun cei care s-au dus acolo vineri ca să adopte câini și au așteptat în zadar să li se permită accesul. [comunicat de Kanal D]

January 20, 2014

Destin de artist: interviul CBS cu Bob Dylan (2004)


This interview from 2004 was the first televised interview Dylan had done in over 20 years. As the late Ed Bradley says: "What you will see is pure Dylan; mysterious, elusive, fascinating. Just like his music."
Interviul (CBS "60 Minutes") - Aici

January 15, 2014

Rachel Flowers interpretand "Tarkus" cu sintetizatorul modular Moog al lui Keith Emerson

Rachel Flowers (nascuta in 1993) si-a pierdut vederea din copilarie din cauza retinopatiei de prematuritate. La varsta de patru ani a devenit studenta la Conservatorul de Muzica din California de Sud, studiind cu Richard Taesch, Grant Horrocks si David Pinto, invatand codul Braille muzical, si aprofundand aplicatii ale muzicii computerizate. A interpretat flautul in scoala medie si pianul in liceu, in colaborare cu RPM Jazz Trio. A castigat numeroase certificate si premii atat ca flautista clasica cat si ca si pianista de jazz, in timpul liceului fiind recunoscuta prin Phillip Souza Band Award cat si prin premiul pentru excelenta muzicala Marine Corps Semper Fidelis. Detalii la http://www.rachelflowersmusic.com  Aici - interpretand TARKUS cu sintetizatorul modular Moog al lui Keith Emerson (membru al celebrei formatii de rock progresiv Emerson, Lake and Palmer).

January 13, 2014

Cind pazitorii legii nu fac razii in tandem cu hingherii, ci ocrotesc cainii strazii

In timp ce in Romania pazitorii legii fac razii comune cu hingherii, in gerul cauzat de vortex-ul polar nord-american, un ajutor de serif din Vanderburgh County Sheriff’ Department a salvat o catelusa a strazii care altfel ar fi murit de la temperaturile extreme. Catelusa a fost numita Winter (Iarna), si a fost ulterior dusa la un adapost. Fiind pre-adoptata, se va reuni in curind cu noua sa familie (Sursa). Happy Ending aici.

On topic: demonstratie recenta (11 Ianuarie 2014, Viena) impotriva legii uciderii din Romania (si, bineinteles, abuzul animalelor + situatia din adaposturi).

January 11, 2014

Inteligenta si inovatie in lumea animala. Josnicia legii uciderii.

Un caine (beagle) amuzant, inteligent si inovativ (VIDEO, de urmarit in mod special acum, in pragul aplicarii legii uciderii - cu speranta ca observatia unei fiinte precum acelea pe care edilii politruci au hotarit ca "trebuiesc ucise" ar mai trezi cateva constiinte anchilozate de politica si judecati meschine).
Via Huff Post UK, "Hidden Camera Catches Beagle Stealing Chicken Nuggets In Epic Style (VIDEO)".January 6, 2014

TOP BLOG 2013 ales de RO-THEORIA: Sfintii si animalele, sfintiisianimalele.blogspot.ro

In opinia RO-THEORIA, cel mai bun blog al anului 2013 este:
Sfintii si animalele
Motivatia selectiei: acest blog, "Un blog despre dragostea și purtarea de grijă a Sfinților Părinți față de animale", in conjunctie cu pagina corespunzatoare de Facebook (Sfinti Parinti iubitori de animale) ofera un raspuns crestin ortodox adecvat, documentat, si de o necesitate urgenta (chiar providentiala) in contextul avalansei de abuzuri la adresa animalelor in 2013 intr-o tara in care 86% se declara crestin ortodoxa!

Blogul Sfintii si animalele risipeste astfel ignoranta, naivitatea, aberatiile sau strategia propagandistica (dupa caz) a celor ce incearca sa ascunda sau macar sa minimizeze abuzurile la adresa animalelor prin asimilarea crestinescului "chip si asemanare" cu un cec in alb care ar legitima puterea discretionara a omului  vazut de facto ca si "Despot al Creatiei", caruia Creatorul i-ar oferi, chipurile, o... imunitate (gen "thumbs up") in perpetuitate vis-a-vis de orice fel de actiune.

Multumita blogului Sfintii si animalele, care ofera un solid "contraargument pentru cei care se exprima in favoarea uciderii cainilor maidanezi invocandu-L pe Dumnezeu ca fiind de partea lor", "legea uciderii" se vadeste a fi imposibil de sustinut cu argumente crestine.

Felicitari, si mult succes.

Mihai Caragiu, admin RO-THEORIA

January 3, 2014

O nota de subsol la responsabilitatea pentru întreaga natură

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române scrie în Pastorala la Sărbătoarea Naşterii Domnului 2013:
"Între creaţie şi Creator, între dar şi Dăruitor există o legătură de viaţă, pe care Sfânta Scriptură o descrie ca fiind: „legământul veşnic dintre Mine (Dumnezeu) şi pământ şi tot sufletul viu din tot trupul ce este pământ” (Facerea 9, 16). Dacă noi consumăm totul şi degradăm totul din natură (creaţie), dovedind lipsă de respect sau nerecunoştinţă faţă de Creator şi nepăsare faţă de darurile primite de la El, ce transmitem generaţiilor viitoare? Binecuvântare sau poluare? Pământ lucrat şi sfinţit sau pământ degradat şi pustiit?"
Ma bucur pentru ceea ce reprezinta, de facto, o condamnare cit se poate de clara si neechivoca a  abuzurilor de la Pungesti, Rosia Montana, etc. În acelasi timp,
"responsabilitatea pentru întreaga natură, care trebuie mereu cultivată ca dar al lui Dumnezeu
mentionata in Pastorala se poate tălmăci nu numai in cheie de mediu/anti-poluare, ci si, la fel de bine, in relatie cu animalele, ca o condamnare cit se poate de clara si neechivoca a abuzurilor impotriva acestora.